«

«

Úno 02

Soupeři jsme darovali body

Sobota 2. 2. 2019 SK Sršni Kutná Hora – HC Frýdlant 2:4 (1:1,1:2,0:1) Netradičně v sobotu, přivítali junioři na domácím ledě celek ze vzdáleního Frýdlantu. Poslední vzájemné utkání nedopadlo pro Sršně příliš příznivě, nejen že vysko prohráli, navíc se v něm zranil Petr Koubský.

Shodou okolností se Petr právě proti tomuto soupeři vrátil po zranění do sestavy. Naopak nám pro nemoc chyběli hráči do obrany a trenér si tak musel vypomoci zařazením Ondry Macháčka na beka. Utkání začalo velice svižně a hned ve čtvrté minutě jsme měli poměrně dlouhou příležitost hry 5 na 3. Bohužel jsme tuto přesilovku sehráli velice špatně, naše střely většinou mířily mimo branku, ty které prošli až k hostujícímu brankaři, nebyly nijak nebezpečné. První velkou příležitost tak měl právě Ondra Macháček, ale jeho střelu z 9. minuty zastavila jenom tyčka soupeřovy branky. Ještě hůř jsme si vedli v 18. minutě, kdy jsme ve vlastní přesilovce ztratili puk a soupeř trefil mezírku mezi betony Tomáš Pekaře. Toto zaváhání se nám podařilo za necelou minutu napravit, v přesilovce se se štěstím prosadil Vojta Hobza a srovnal stav utkání na 1:1.

Prostřední část hry se zprvu odvíjela podobně jako ta úvodní, oba brankaři byli plně zaměstnáni, i když naše střelba byla o poznání méně přesná. V polovině zápasu chybovala naše obrana a místo jednoduchého vyhození, nepřesnou přihrávkou do hloubky pásma, nabídla soupeři příležitost ke skórovaní a ten ji neodmítl, využil přesilovku a šel opět do jednobrankového vedení. Za čtyři minuty zaúřadoval hlavní rozhodčí, který po dlouhém váhání uznal branku, kdy podle našich hráčů puk nepřekročil brankovou čáru. Hosté tak vedli už 1:3. Ani v tuto chvíli nebylo ještě nic ztraceno, ve 36. minutě našel Filip Mikeška před brankou Tomáše Fišara, který bekhendovou střelou snížil na 2:3. Vítr z plachet nám vzalo vyloučení Ondry Macháčka, který za vražení dostal trest na 2+10 minut.

Do poslední třetiny tak nastupoval v obraně Pavel Bartoš. Naše snaha o vyrovnání byla ale křečovitá, i když jsme hru více otevřeli, nedokázali jsme si vytvořit souvislejší tlak, naopak hosté měli několik střeleckých příležitostí a v 56. minutě dokázali jednu z nich využít. Vzhledem k našemu dalšímu vyloučení v 59. minutě jsme již s výsledkem nezvládli nic udělat a hosté nás za našeho vydatného přispění porazili 2:4.

Za týden čeká juniorku náročný víkend, v pátek večer hraje v Benátkách nad Jizerou a v sobotu dopoledne doma proti PZ Kladno…

Vyloučení: 6 (+1 x 10) – 6

Využití: 1 – 2

Oslabení: 0 – 1

Sestava: Pekař (Wagenknecht), Koubský – Plíhal – Mikeška, Hobza –  Fišar – Klazar, Zíka – Hladík – Bartoš ,Hnilička –  Bachtík, Brich – Macháček

Trenér: Stanislav Bednář

Branky a nahrávky: 19. Hobza (Klazar, Fišar), 36. Fišar (Mikeška)

-oldaf-