«

«

Dub 01

Junioři Sršňů po sezóně 2015/2016

Do letošní sezóny jsme nastupovali s nevelkým počtem hráčů, přesto jsme dokázali vybojovat celkové 2. místo v Krajské lize středočeského kraje. Díky tomu jsme se stali účastníky baráže o Ligu juniorů.

 Soupiska na začátku sezóny obsahovala 2 gólmany a 13 hráčů. Zranění nohy z minulé sezóny doléčoval Honza Červinka, a pak si zlomil ruku… Ještě než jsme šli na led, poranil si koleno další bek, Pavel Švejda a po 3 přátelácích v září jsme přišli kvůli pracovní vytíženosti o gólmana Michala Kurku.
Povolali jsme proto dorostence Vojtu Dytrycha a Tomáše Fišara, kteří s námi odehráli téměř všechny zápasy a nutno říct, že byly i výraznou posilou.

 Pro mnohé z nás jsou zajímavá i statistická čísla, která někdy více a někdy méně vypovídají o kvalitě hráče či týmu.
Začneme proto těmi týmovými:
– odehráli jsme celkem 33 zápasů, z toho
20 mistrovských (+2 kontumována v náš prospěch)
4 přátelská
3 na domácím turnaji
6 barážových
– v nich jsme nastříleli 183 gólů a inkasovali 139
131 : 66 v mistrácích
17 : 11 v přátelácích
15 : 16 na turnaji
20 : 34 v baráži
Vyhráli jsme celkem 23 zápasů, 9 prohráli a 1 remizovali.
Nikdo z týmu neodehrál všechny zápasy sezóny. Na jediném chyběl Mates Jelínek, následují Michal Šváb a Jenda Tvrdík z 30 odehranými zápasy a třetí jsou Michal Kunášek, David Jestříbek, Miloš Konečný a Láďa Šváb.

 Baráž pro nás byla prodloužením sezóny, ale nemožnost zapojení 3 hráčů ročníku 95, kteří s námi mohli hrát v průběhu sezóny, nás donutila doplnit stav z dorostu. Někteří z hráčů nastoupili dokonce poprvé za juniory, i proto jim patří velký dík. V baráži jsme zvítězili v jediném zápase, dalších 5 jsme prohráli. Přesto jsme odehráli všechny zápasy velmi dobře, s favorizovaným Žďárem jsme dokonce vedli 3:0, ale malý počet hráčů nám sebral síly příliš brzy.
Na jejich ledě jsme inkasovali jen 2x, ale nedokázali jsme vstřelit gól.
Drobnou perličkou baráže je, že kromě zápasu ve Žďáru jsme v ostatních 5 zápasech vždy vstřelili 4 góly.

 Hodně zajímavé jsou i osobní statistiky hráčů
– nejlepším střelcem Juniorů je Mates Jelínek se 41 vstřelenými góly, druhý je Jenda Tvrdík s 35 zásahy a třetí je
Michal Šváb se 17.
– nejlepších gólovým nahrávačem je Jenda Tvrdík s 36 body, druhý Mates Jelínek s 24 a třetím je dorostenec Tomáš
Fišar s 19 body
– v celkovém počtu Kanadského bodování tak zvítězil  Jenda Tvrdík s 71 body, druhý se umístil Mates Jelínek s 65
body a třetí je Tomáš Fišar s 32 body.

Hodně ceněná je i statistika +- bodů, tzn. účast hráče na ledě v okamžiku vstřelení nebo inkasování gólu.
Nejvíce plusových bodů svojí hrou vybojoval Mates Jelínek  +42 bodů, na druhém místě je Jenda Tvrdík +39 a třetí místo je překvapivě v držení obránce Ládi Švába +35!

Drtivou většinu zápasů odchytal Michal Kunášek, a že dobře, dokazuje nejnižší počet inkasovaných gólů Sršňů v Krajské lize. S počtem 66 gólů nenašel Michal přemožitele. Druhý tým s nejmenším počtem vstřelených gólů je Vlašim (76), která přesto skončila až na 5. místě.

Během sezóny jsme obdrželi celkem 264 trestných minut, což představuje přijatelných průměrných 8 minut na jeden zápas. Prvenství v této „disciplíně“ nebývá příliš ceněno, podrobnosti si přečtěte v celkovém přehledu, na který najdete odkaz na konci článku.

 Průměrný počet hráčů, který za Juniory nastoupil k jednotlivým zápasům je 11,91 hráče. Z tohoto údaje je zcela zřejmé, s jakým úsilím museli Sršni bojovat v každém zápase.  Když připočtete u dorostenců jejich dalších 20 zápasů za dorost, stejně tak u hráčů, kteří hrají za „A“ tým Sršňů, dostanete se k počtu více než 50 odehraných zápasů za sezónu.
A přesto, nebo spíš právě proto, jsou tito hráči klíčovými i ve zmíněných kategoriích!
V „A“ týmu je Mates Jelínek nejlepší střelec, Jenda Tvrdík je na 2. místě a navíc jsou jedinými hráči, kteří odehráli v Ačku všechny zápasy !!!
Tomáš Fišar je nejlepším střelcem dorostu, Vojta Dytrych je druhý.
Tito hráči dokazují, že výrazné zápasové zatížení a pravidelný trénink jsou nutným základem k tomu, aby se jejich výkon stále zlepšoval.

 Zajímavý je i přehled střelců vítězných gólů
– Mates Jelínek rozhodl 6 zápasů
– Jenda Tvrdík 4
– Tomáš Böhm a Vojta Dytrych á 2
– Aleš Sádlo a Petr Švejda á 1

A taky počet hattriků (nebo více než 3 gólů v zápase)
– Mates Jelínek a Jenda Tvrdík á 5x
– David Jestříbek  1x

Bodování a podrobné statistiky celého týmu naleznete na klubovém webu v sekci Junioři
http://www.sksrsni.cz/ruzne/vypis-stranek/juniori-ruzne/

Sezóna skončila, a přes mnohá zranění i některé dílčí neúspěchy, ji mohu s klidným svědomím označit za úspěšnou.
Velké poděkování  zaslouží Jirka Tvrdík, za zajištění +- bodů ze zápasů a zajišťování „neviditelných“ činností, bez kterých by náš klub nefungoval.
Dík patří trenérovi Standovi Bednářovi. Přestože někdy doslova deptal některé hráče ( viď Saldo 🙂 ), vedl tým směrem k lepší výkonnosti a disciplíně.
Velký dík patří Oldovi Fišarovi, protože po dorostu, jsme druhou kategorií, hned po Tipsport Extralize, s největším počtem video záznamů ze zápasů!
Poděkování patří i neúnavným fanynkám Ilce a Čouhy Jelínkovým, které podporovali tým na téměř všech zápasech doma i venku a k tomu se vyzdobili kompletním oblečením v sršním designu.
Poděkování patří všem rodičům a fanouškům a v neposlední řadě všem hráčům, kteří za nás v letošní sezóně nastoupili.

-Zdeněk Jelínek-

1 komentář

  1. Láďa

    Ahoj Zdeňku
    Budiž pochváleno Tvé hodnocení z pohledu statistiky(které je určitě důležité), ale vadí mi, že jsi se skoro vůbec nezmínil o hráčích kteří jsou dobří v jiných herních činnostech které nejsou z pohledu statistiky tolik vidět, ale jsou pro tým důležití a ani bez nich by Ti ostatní neuspěli tak dobře. Zvláště mě mrzí že v tomto článku nebyli zmíněni hráči ročníku 1995 z pohledu jejich ukončení hráčské kariéry v mládežnických týmech Kutné Hory. Jsou to hráči kteří zaslouží alespoň poděkování za to co pro Kutnohorský hokej udělali. Je škoda, že si nikdo nevzpomněl. Bývá to tak trochu zvykem chválit hráče kteří přicházejí a to je dobře, musí být motivováni, ale o hráčích kteří odcházejí se už nemluví. Ale i ta statistika je ovlivněna určitě tím, že hráči ročníku 1995 nemohli odehrát všechna utkání.
    Doufám, že alespoň budete dále tyto hráče podporovat v A týmu a vážit si nadále svých odchovanců a hlavně Kutnohoráků.
    Toto je můj pohled, ne kritika Tvé osoby. Láďa Sádlo.

Komentáře byly zablokovány.